Hvem hurtiglån er ment for
5 Fordeler av hurtiglån
March 5, 2016

Hurtiglån er kortsiktige lån som blir tilgjengelige samme dag som søknaden behandles, eller neste virkedag. De behandles mye raskere enn banklån, noe som gjør dem til en ideell pengekilde i nødstilfeller.

Disse lånene brukes stadig oftere av folk som lett har råd til dem, og som bare trenger ett eller to av dem i året. Forskning viser at et voksende antall hurtiglånsøkere er de som har en årslønn som er større enn vanlig. Det er gode nyheter for hurtiglånbransjen og forbrukerne. Det betyr at flere og flere folk bruker hurtiglån slik de bør.

Låntakere av hurtiglån påkreves å motta rådgivning som advarer mot farene ved å bruke hurtiglån som en måte å overleve fra måned til måned. Selv om disse lånene kan være utmerkede måter å håndtere kortsiktige gjeldsproblemer og dekke uforutsette utgifter på, bør de ikke brukes som en krykke. Folk som bruker hurtiglån kontinuerlig gjennom hele året kommer sannsynligvis til å ende opp med større gjeld.

Hurtiglån er designet for folk som må betale utgifter de ikke har planlagt. De bør ikke brukes til husleie, matvarer og andre nødvendigheter på jevnlig basis. I stedet er den beste måten å bruke dem på å dekke legeregninger, skolepenger, reparasjonskostnader og andre utgifter som oppstår med ujevne mellomrom.

De som tar ut hurtiglån bør kunne betale de månedlige utgiftene sine uten hjelp av hurtiglån. Lånene bør bare tas ut som en måte å dekke uforutsette utgifter eller som låneren trenger mer tid på å betale. Hurtiglån gir dem den ekstra tiden, og lar dem spre utgiften utover flere måneder i stedet for å betale en enkelt stor utgift på en gang.

Trenden er å bruke hurtiglån på denne måten. Mange låntakere bruker til og med disse lånene for å unngå for mange overtrekksgebyr og forsinkelsesrenter. I noen tilfeller har folk tatt ut hurtiglån for å dekke kommende mangel på bankkontoen sin. De ville unngå å betale ågerrenter til banken sin eller andre finansinstitusjoner. Ved å ta ut et hurtiglån kan de faktisk spare penger og bevare posisjonen sin hos kreditoren.

Dette er en ideell måte å bruke et hurtiglån på, og bransjeeksperter sier at trenden går i den retningen, noe som er positivt for bransjen. Denne trenden blir hjulpet av endringene i hurtiglånregulasjonene som har blitt iverksatt de siste årene. Disse endringene inkluderer øvre grenser for rente, overtrekksgebyr med mer. De sikrer at forbrukerne beskyttes fra skruppelløs praksis og løfter hurtiglånbransjen til et høyere nivå.