Hurtiglån vs. banklån – hva er det rette valget når du trenger penger med en gang? – Låne penger – Smålån – Forbrukslån uten sikkerhet
Fordeler med hurtiglån
May 30, 2016

Trenger du ekstra penger for å dekke utgifter prøver du sikkert å finne den beste måten å låne penger på. Det er flere alternativ du kan vurdere, inkludert å låne penger fra venner og familie, ta penger ut fra kredittkortet ditt, ta opp et tradisjonelt banklån eller søke om et hurtiglån. Denne artikkelen dekker de siste to alternativene, banklån og hurtiglån, og sammenligner kravene og fordelene med begge. Etter at du har lest mer, har du kanskje en bedre idé om hvilket som er det beste valget for deg.

Det finnes flere viktige faktorer du må tenke på når du bestemmer deg for hvilken type lån du trenger. Trenger du et høyt beløp? Hva er lan uten kredittsjekkkreditthistorien din? Når vil du kunne betale lånet tilbake? La oss se på et par nøkkelpunkter som kan hjelpe deg med å bestemme deg for om du skal søke om et banklån eller hurtiglån:

Når trenger du pengene?

Bankens innvilgelsesprosess tar tid – vanligvis flere uker (eller til og med måneder slik økonomien er nå). Så hvis du trenger penger raskt, er ikke et banklån noe for deg. Banklån fungerer bedre for planlagte utgifter enn for en uforutsett økonomisk krise. Et hurtiglån betyr på den andre siden at lånet vil bli innvilget raskt, og du kan ha penger på konto etter så lite som 24 timer.

Hva er kredittverdigheten din?

Først og fremst bør du vite kredittverdigheten din. Banken gjør det definitivt. Kredittverdigheten din spiller en stor rolle i hva hvilken som helst bank bestemmer seg for når det gjelder lånesøknaden din. Hvis du har dårlig kredittverdighet kan det være umulig å få lån gjennom banken din. På den andre siden ser ikke de som tilbyr hurtiglån på kredittverdigheten din. De får bare bekreftet hvorvidt du har fast, pålitelig inntekt når de skal bestemme seg for om du får låne penger av dem. Hvis kredittverdigheten din ikke er god men du har fast jobb, kan et hurtiglån være det riktige for deg.

Hvor mye trenger du å låne?

Hurtiglån har en tendens til å være for mindre beløp. Beløpet du kan låne vil definitivt ikke være mer enn beløpet på din neste lønnsslipp, fordi dette er pengene som utlåneren regner med for tilbakebetalingen. Har du en uforutsett bilreparasjon og ikke har penger for hånden til å dekke regningen fra bilmekanikeren, kan et hurtiglån dekke kostnadene til neste lønning kommer. Hvis du derimot trenger en ny bil vil du være nødt til å søke om et banklån.

Når er du i stand til å tilbakebetale lånet?

Får du innvilget et banklån har du vanligvis flere år på å betale lånet tilbake, og har muligheten til å gjøre svært små månedlige betalinger. Dette er praktisk fordi du vet at du vil ha tid på deg til å betale tilbake gjelden din. Med et hurtiglån har du vanligvis et par uker eller maksimalt en måned til å betale hele lånebeløpet, pluss renten som er påløpt. Du må huske at en stor del av den neste lønningen din vil gå med til å betale lånet ditt tilbake, så vær forberedt på å dekke dine vanlige månedlige utgifter og gjør opp gjelden din på kort tid.

Til slutt, en merknad om renten…

Husk at et hurtiglån er en KORTSIKTIG kredittmulighet. Lånetilbydere krever høye renter for bekvemmeligheten ved å anskaffe et raskt og enkelt lån, så denne typen lån bør bare brukes i nødstilfeller. Å være forsinket med et hurtiglån kan være kostbart, så planlegg å betale det tilbake i sin helhet med din neste lønning. Etter å ha svart på disse spørsmålene bør du ha en bedre idé om hvilken type lån som best passer dine behov. Vurder alle alternativene dine nøye før du bestemmer deg for om et banklån eller hurtiglån er det riktige for din økonomiske situasjon.